DE BELLEMAN VAN BAASRODE

EDDE HET GEHOORD, EDDE HET GEHOORD

ZEG HET VOORT!


Baasrode viert haar 1200ste verjaardag in 2021 en dat betekent een jaar lang feest. In dat kader werd de belleman van Baasrode officieel aangesteld in de Gilde van de Bellemannen. Onze eigen burgemeester Piet Buyse gaf zijn zegen en was getuige van de eerste roep. In augustus 2021 behaalde de belleman een knappe  vierde plaats op het Belgisch kampioenschap in Veurne. Baasrode was toen massaal aanwezig, er werd zelfs een bus ingelegd.


Wat gaat die belleman doen? Baasroodse evenementen officieel openen, zoals dat ook in vervlogen tijden gebeurde. De belleman wandelde met zijn bel door de straten om het nieuws aan te kondigen. Wist je dat de omroeper van Baasrode zijn vaste plaats had aan de kerk? Je ziet vanaf de Sint-Ursmarusstraat het opstapje, de inham in de muur, van de belleman nog steeds. Onze nieuwe belleman zal dan ook dankbaar gebruik maken van dat bijzondere plekje.


Nee, een belleman is geen project van één jaar, het is een figuur die zal voortleven in Baasrode. Ook na het feestjaar blijft de Baasroodse belleman evenementen in eigen gemeente openen.


Na het grote succes in Ieper werd zelfs besloten om het Belgisch Kampioenschap Belleman in Baasrode te organiseren. Hou alvast zondag 21 augustus 2022 vrij in de agenda. Komt dat zien, komt dat zien!


WIL JIJ DE BELLEMAN OP JOUW EVENT?

Neem dan gerust contact op!


Jordy Van Praet

bellemanbaasrode@hotmail.com